03.12.2012

 

EKSAMENS NERVER

 

Hei dere... Jeg har eksamen til tirsdag jeg, i ex.phil. Jeg fikk ikke plass på noen seminar, så jeg ble automatisk selvstudiestudent på dette emnet, heldige meg. Jeg skjønte allerede fra starten av at jeg kom til å slite nettopp på grunna av dette, for jeg trenger oppfølgning. Bare se på meg nå, to dager til eksamen og jeg skal starte å lese i morgen - dagen før dagen. Jeg har i hele dag "forberedt" meg på å finne frem boken og starte å lese, notere og sette meg inn i denne verdenen. MEN, dagen har blitt til å se på The Mentalist og vært psykolog i mitt eget hode. Hva er galt med meg? Hvorfor har jeg ikke startet før? Vil jeg med vilje mislykke?

Nei, det er akkurat det. Jeg er på et studie som jeg elsker. Tanken å ha en batchlor grad i dette studiet gir meg gåsehud og et stort smil om munnen min. Dette er akkurat det yrket jeg drømmer om, og som er givende og spennende. Så. Hvorfor sitter jeg her og er ekstremt skuffet, forvirret og lei meg? 

Som jeg nevnte så har jeg vært psykolog i mitt eget hode i dag. Og jeg har kommet frem til at jeg har ekstremt eksamensnerver, som lammer meg helt fullstendig i eksamensprosessen. Jeg er så redd for selve eksamenen, at jeg ikke tør å gjøre noen ting. Jeg frykter over alt på jord å stryke; ikke få stipend, skuffe foreldrene mine og ikke minst meg selv. Jeg klarer til og med ikke å la det motivere meg til å nilese i bøkene, notere og markere som en galing. Neida, jeg gjør andre ting. 

Jeg har vært hos psykolog og fått hjelp av PPtjenesten på barneskolen på grunn av prestasjonsvansker på skolen. Jeg var sikker på at jeg var ferdig med det, og at jeg hadde vunnet over det monsteret. Men kanskje jeg ikke har det? Har jeg prestasjonsvansker som lammer meg av frykten for å feile? Og hva kan jeg gjøre for å fikse dette?

Så her sitter jeg med en hodepine som ikke vil forsvinne med smertestillende, søvn eller vann. Det beste er vell å legge meg, men sove får jeg nok ikke. På tirsdag ettermiddag vet jeg ikke om jeg kommer til å være lettet over at det er over, for hva er det å være lettet over når man er klar over at man selv har valgt å utsette dette faget og må ta det opp igjen fordi man har strøket og ikke gjort det bra første gangen? Hva vil det gjøre med meg om jeg stryker? Er det slutten for min batchlor grad på grunn av prestasjonsvansker og eksamensnerver? 

Ønsk meg lykke til, jeg vet jeg trenger det. Æsj, dette er ikke bra. 

M.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits